Υλικά συνταγής
8 κ.σ. ελαιόλαδο
250ml βραστό νερό ή ζωμός λαχανικών
1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη ή 12-15 ντοματίνια κομμένα στα 4
2 τόνοι κονσέρβα σε νερό
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανός
10 φύλλα δυόσμου
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σε μεγάλο μπολ (να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες, γυάλινο κατά προτίμηση), βάζουμε το κουσκούς, το λάδι και το βραστό νερό αλατισμένο. Προαιρετικά, προσθέτουμε στο νερό σκόνη σκόρδου, πάπρικα γλυκιά, κουκουρμά κλπ. για να το αρωματίσουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε το κουσκούς να τραβήξει τα υγρά για 10-15 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τον τόνο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και σερβίρουμε.
8 κ.σ. ελαιόλαδο
250ml βραστό νερό ή ζωμός λαχανικών
1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη ή 12-15 ντοματίνια κομμένα στα 4
2 τόνοι κονσέρβα σε νερό
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανός
10 φύλλα δυόσμου
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σε μεγάλο μπολ (να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες, γυάλινο κατά προτίμηση), βάζουμε το κουσκούς, το λάδι και το βραστό νερό αλατισμένο. Προαιρετικά, προσθέτουμε στο νερό σκόνη σκόρδου, πάπρικα γλυκιά, κουκουρμά κλπ. για να το αρωματίσουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε το κουσκούς να τραβήξει τα υγρά για 10-15 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τον τόνο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και σερβίρουμε.
Δημοσίευση σχολίου