Menu







Τις αρνητικές επιπτώσεις στην Ελλάδα από τη συνεχιζόμενη ροή των προσφύγων...
και των μεταναστών, τόνισε η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγγκλα Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Όπως ανέφερε στη σημερινή Σύνοδο των 28 εξετάστηκε το πώς θα βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα και θα γίνει βιώσιμη, σημειώνοντας πως είναι ανάγκη να στηριχθεί η χώρα.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι σήμερα διαπιστώθηκε πως η Τουρκία έχει κάνει σημαντικά βήματα στην προστασία των συνόρων της, αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των προσφύγων που βρίσκονται εκεί. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πρόσβαση των σρων προσφύγων στην εργασία, αλλά και σε έργα που πραγματοποιούνται για την υποστήριξη τους.

Σημείωσε πως η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αναμένεται να συμβάλει στην καταπολέμηση των δικτύων διακινητών, ενώ χαρακτήρισε «πρωτοποριακή» την πρόταση για επιστροφή στην Τουρκία των προσφύγων που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα και την επανεγκατάσταση ισάριθμων προσφύγων απευθείας από την Τουρκία στα ευρωπαϊκά κράτη. Όπως επισήμανε κάτι τέτοιο θα έσπαγε το «φαύλο κύκλο» των ριψοκίνδυνων ταξιδιών στο Αιγαίο, καθώς θα δημιουργούσε κίνητρα για νόμιμη μετανάστευση.

Τέλος, η καγκελάριος της Γερμανίας, τόνισε πως η συμφωνία επανεισδοχής θα εφαρμοστεί μόλις υπάρξει τελική συμφωνία στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Μαρτίου, καθώς ορισμένα κράτη-μέλη ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να συμβουλευθούν τα κοινοβούλιά τους.
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top